مسجد شاه «فیصل» در «اسلام آباد» پاکستان یکی از بزرگترین و مشهورترین مساجد دنیاست. این مسجد پس از ساخت در 1993 تا 1996 بزرگترین مسجد جهان بود که در زمینی به مساحت 5 هزار متر مربع ساخته شده و گنجایشی معادل 300 هزار نمازگزار را دارد.
طرح اولیه تنها برای یک نمازخانه بزرگ در نظر گرفته شده بود. اما در سال 1970 تصمیم گرفته شد که فضاهای دیگری نیز به آن الحاق شود. آنچه که در نهایت احداث شده علاوه بر نمازخانه و فضاهای مربوط به مسجد، شامل مرکز پژوهش های اسلامی، کتابخانه، موزه سالن کنفرانس و دفاتری برای استادان دانشگاه اسلامی بین المللی بود.
مسجد شاه "فیصل" یکی از بزرگترین مساجد دنیاست و در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع ساخته شده است.
مسجد به خاطر ترکیب معماری سنتی و مدرن طراحی منحصر به فردی را دارد و برخلاف طراحی سنتی مساجد، این مسجد فاقد گنبد است و گنبد آن به شکل چادر طراحی شده است.
سالن نمازگزاران مثلثی شکل و 4 مناره اطراف آن به شکل مداد باریک است، ورودی مسجد توسط لوسترهای بزرگ و دیوارها توسط موزائیک های زیبا و خطاطان مشهور پاکستانی به خط کوفی نوشته و طراحی شده اند، به هر حال از بعضی جهات این مسجد پلی بین معماران سنتی عربی، ترکی و مسلمانان پاکستانی است.
نمازخانه اصلی بر مبنای یک پلان مربعی به طول 60 متر است و به جای استفاده از گنبدهای سنتی که معمولا در مساجد به کار گرفته می شود با یک پوسته بتونی پخ دار 8 وجهی که جلوه هایی از یک خیمه بیابانی را به نمای می گذارد، پوشش داده شده است.